Οι εξωτερικοί αερόσακοι στο δρόμο

εξωτερικοί πλευρικοί αερόσακοι έχουν οριστεί για ντεμπούτο σε ένα premium γερμανικό σαλόνι πριν από το τέλος της δεκαετίας, το Automobile Express μπορεί να αποκαλύψει αποκλειστικά.
Αναπτύχθηκε από τον κορυφαίο προμηθευτή της βιομηχανίας, TRW, οι τσάντες θα αναπτυχθούν από το περβάζι κάτω από τις πόρτες σε κλάσματα ενός δευτερολέπτου πριν από την εμφάνιση πλευρικής πρόσκρουσης, συμβάλλοντας στην επιπλέον ελαχιστοποίηση των τραυματισμών στους επιβάτες του αυτοκινήτου.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

“Τα πλευρικά ατυχήματα εξακολουθούν να είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων, που αντιπροσωπεύουν το 37-40 % των ατυχημάτων”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της TRW και ο γενικός διευθυντής της Lifecycle Management, Norbert Kagerer.
Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ για την ανάπτυξη των αερόσακων που ξεκίνησε στην Ισπανία πριν από τρία χρόνια με το Seat Hevelily εμπλεκόμενο, αν και δεν θεωρείται ότι τα χρησιμοποιεί αρχικά.
Τυπικά, η τσάντα των 200 λίτρων-η οποία διαδικασίες ύψους 15-20 εκατοστών, ύψους 70 εκατοστών και μήκους 200 εκατοστών-περιστρέφεται προς τα πάνω όταν αναπτύσσεται, προστατεύοντας τόσο τις μπροστινές όσο και τις πίσω πόρτες μέχρι τη γραμμή της ζώνης.
Για να βεβαιωθείτε ότι μια ταχεία ανάπτυξη σε 20-30 χιλιοστά του δευτερολέπτου χρησιμοποιούνται δύο φουσκωτές. Το TRW έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια ειδική εσωτερική δομή για να κάνει την τσάντα σκληρότερη, ενώ η πίεση της τσάντας εξαρτάται από τη στρατηγική του κατασκευαστή.
“Μπορείτε να έχετε μια μεγαλύτερη τσάντα με λιγότερη πίεση ή μια λεπτότερη τσάντα με υψηλότερη πίεση”, δήλωσε ο Kagerer.
Τα επόμενα χρόνια, η TRW θα αναπτύξει την αλληλεπίδραση μεταξύ συστημάτων ραντάρ και έκκεντρου που απαιτούνται για να αισθανθούν την ακριβή στιγμή για την ανάπτυξη του αερόσακου, “Η μέθοδος πυροδότησης είναι το ζήτημα, καθώς πρέπει να υπάρχει υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης πριν μπορέσουμε Πυροβολήστε μια μη αναστρέψιμη συσκευή πριν από την πρόσκρουση “, εξήγησε ο Kagerer.
Η ιστορία του αερόσακου
Παρόλο που ο αερόσακος μπορεί να εντοπίσει την προέλευσή του πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’50, δεν ήταν μέχρι τα εβδομήντα που άρχισαν να εμφανίζονται στα αυτοκίνητα.
Χρησιμοποιούνται τώρα τόσο συχνά που υπάρχουν αερόσακοι για τον επιβάτη του αυτοκινητιστή και του μπροστινού καθίσματος, τους πλευρικούς αερόσακους στις πόρτες, τις κουρτίνες που πέφτουν κάτω από τα πλευρικά παράθυρα, τις τσάντες γόνατος και ακόμη και τις τοποθετημένες σε ζώνες ασφαλείας.
Και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, η Volvo έκανε το ντεμπούτο ενός αερόσακου πεζών στο V40.
Σε ταχύτητες μεταξύ 12-30 μίλια / ώρα, το V40 (παραπάνω) είναι σε θέση να ανακαλύψει εάν πρόκειται να χτυπήσει έναν πεζό και να αναπτύξει αυτόματα την τσάντα στη βάση του αλεξήνεμου. Αυτό ανυψώνει το καπό προς τα πάνω, μακαθαρίζοντας τον αντίκτυπο του πεζού στο ίδιο το παρμπρίζ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *