Τα φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Dacia θα μπορούσαν να είναι στενές υπαινιγμοί Boss

Η Dacia, η μάρκα που πωλεί σήμερα το πιο προσιτό νέο αυτοκίνητο που διατίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα εφαρμόσει την άποψη του προϋπολογισμού σε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον, το Car Express μπορεί να αποκαλύψει.
Η ρουμανική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη θέση της ως μέρος της Renault-Nissan Alliance για την ανάπτυξη φιλικών προς τον προϋπολογισμό ΗΕ. Η ομάδα, η οποία πρόσφατα επεκτάθηκε με την Renault που έλαβε πλειοψηφία στο Mitsubishi, θα ξεκινήσει 12 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς πώληση
Μιλώντας στο πρόσφατο αυτοκινητιστικό show της Φρανκφούρτης, ο ευρωπαίος πρόεδρος της Dacia, Jean Christophe Kugler, δήλωσε στο Car Express ότι η ομάδα του θα εξετάσει την τεχνολογία που διατίθεται στη Dacia και θα λάβει αποφάσεις βάσει της ζήτησης των πελατών.
“Θα παραμείνουμε συγκλονιστικά προσιτές”, μας είπε ο Kugler. “Δεν θα αλλάξουμε το έδαφος της μάρκας μας. Θα επωφεληθούμε από τη δύναμη της συμμαχίας και την αποδεδειγμένη τεχνολογία – έτσι μπορούμε να το χωρέσουμε σε μια DACIA. Έχουμε όλη την ηλεκτρική τεχνολογία έτοιμη και στο ράφι. Όντας μέρος της μεγαλύτερης συμμαχίας υπονοεί όταν χρειαζόμαστε μια τεχνολογία, το έχουμε. Δεν χρειάζεται να διαπραγματευτούμε. ”
Αν και το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας είναι ασαφές, ο Kugler υπαινίσσεται ότι μια ηλεκτροκίνητη Dacia θα μπορούσε να εμφανιστεί νωρίτερα και όχι αργότερα. “Ίσως υπάρχει διαφορά τριών ή τεσσάρων ετών μεταξύ των πολύ πιο προηγμένων αυτοκινήτων [Alliance] και των τεχνολογιών που έχουμε”, μας είπε.
«Εξετάζουμε πότε θα είναι προσιτό. Παρακολουθούμε το μοντέλο της εταιρείας μας και όταν είναι έτοιμο και όταν υπάρχει ένα αίτημα θα το συνδέσουμε. ”
Στην αγορά για να καταστεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dacia όσο το δυνατόν φιλικό προς τον προϋπολογισμό, είναι πιθανό ότι η μάρκα θα χρησιμοποιήσει τις βάσεις και τους ηλεκτρικούς κινητήρες από την τρέχουσα Renault Zoe-το καλύτερο πωλητικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης.
Η Ζωή ενημερώθηκε πρόσφατα με μια πολύ πιο ισχυρή μπαταρία 41kWh, την οποία οι ισχυρισμοί της Renault επιτρέπουν ένα εύρος οδήγησης 180 μιλίων. Τα μικρότερα και λιγότερο ακριβά όρια μπαταρίας 22kWh κυμαίνονται σε περίπου 100 μίλια.
Εκτός από την ηλεκτροδότηση, η DACIA θα διακλαδιστεί σε αυτόνομη τεχνολογία, αν και μόνο σε πολύ βασικό επίπεδο.
“Η ηλεκτροδότηση της αγοράς είναι προφανής. Η αυτονομία και η συνδεσιμότητα θα αυξηθούν επίσης “, πρόσθεσε ο Kugler. Η δέσμευση της Dacia για αυτόνομη οδήγηση θα περιορίζεται σε στοιχειώδη πράγματα όπως το προσαρμοστικό κρουαζιερόπλοιο και τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων – χαρακτηριστικά που “μεταβιβάζουν” καθήκοντα στο αυτοκίνητο.

Θα σας ενδιέφερε ένα φθηνό Dacia EV; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *