Uncategorized

Η Toyota αποκαλύπτει νέα έννοια GR GT3 στο Tokyo Car Beauty Salon

Η Toyota είχε μια συσκευασμένη στάση στο φετινό Salon Car Tokyo, ξεκινώντας τα πάντα από ένα νέο GR Sport Trim-Level για το ηλεκτρικό SUV BZ4X σε μια πολύ πιο εστιασμένη έκδοση του Gr Yaris. Και, καθισμένος στο πλάι των οδικών αυτοκινήτων της εταιρείας ήταν αυτό – η έννοια GR GT3.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Το GR GT3 Concept Racer αναπτύχθηκε για να ανταγωνιστεί στην κατηγορία entry-level της σειράς Racing όπως το Australian GT Championship και το Le Mans 24 ώρες. Ωστόσο, οι κατευθυντήριες γραμμές της τάξης ορίζουν ότι οι δρομείς GT3 πρέπει να βασίζονται σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Η Toyota και η Lexus ξεκινούν το νέο κατάστημα ανταλλακτικών Amazon

Η Toyota έχει καλύψει, όμως, επειδή λέει ότι η έννοια GT3 εμπίπτει στο ίδιο μοντέλο της εταιρείας με το Gr Yaris. Η μάρκα αναφέρει ότι θα “εμπορευματοποιήσει τα αυτοκίνητα μηχανοκίνητων αθλημάτων, αντί να προσαρμόζει απλά τα αυτοκίνητα παραγωγής για χρήση σε μηχανοκίνητα αθλήματα”.
Έτσι, το Gr Yaris αναπτύχθηκε για συγκέντρωση – και δημιούργησε μια παραλλαγή παραγωγής για να πληροί τις κατευθυντήριες γραμμές της ομολογίας της σειράς Racing. Η ίδια τεχνική αναμένεται από το GR GT3, με ένα οδικό μοντέλο που ακολουθεί στενά πίσω από τον δρομέα.
Δεν έχουμε ακόμη λάβει πληροφορίες σχετικά με το τι ενεργοποιεί την έννοια GR GT3. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι είναι κάποια μορφή μηχανής καύσης, όπως υπονοείται από την εξάτμιση που σπρώχνει έξω από την πλευρική φούστα, ακριβώς πίσω από τον μπροστινό τροχό. Δεδομένου του μήκους αυτού του καπό, αναμένουμε επίσης ότι ο κινητήρας έχει ωθηθεί όσο το δυνατόν πιο πίσω στο πλαίσιο, για καλύτερη κατανομή βάρους.
3

Είναι πιθανό ότι η Toyota κάλεσε τη BMW για την πολύ ισχυρότερη έκδοση ανταγωνισμού του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων που βρέθηκε στο supra. Στον διαγωνισμό M3, η μονάδα αναπτύσσεται 503bhp και 650nm ροπής, η οποία απλώς σκοντάφτει πάνω από το ελάχιστο σχήμα 500bhp που απαιτείται για να είναι επιλέξιμο για την κλάση GT3.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *