Uncategorized

Η Toyota ξεκινά το έργο για την επαναχρησιμοποίηση των παλιών μπαταριών Prius

Toyota είναι να εξετάσει πώς να αξιοποιήσει την καλύτερη χρήση των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών και υβριδικών μπαταριών αυτοκινήτων και σκοπεύει να κατασκευάσει μια μπαταρία αποθήκευσης 10.000kW που αποτελείται από 10.000 παλιές μπαταρίες Prius και IQ EV.
Αυτή η μπαταρία αποθήκευσης θα απορροφά πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο σε περιόδους χαμηλής χρήσης και επίσης αποθηκεύει ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές όπως οι αιολικές και ηλιακές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες μπορούν να έχουν απρόβλεπτα πρότυπα παραγωγής. Η αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια θα τροφοδοτηθεί πίσω στο δίκτυο σε περιόδους υψηλής ζήτησης.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Το σύστημα δοκιμών της Nissan επιτρέπει στους Chauffeurs να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια πίσω στο δίκτυο
Το νέο πρόγραμμα αναπτύσσεται από την Toyota σε συνδυασμό με την εταιρεία ιαπωνικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας Chubu Electric Power και θα δει ένα “έργο επαλήθευσης” που ξεκίνησε φέτος. Εάν αυτό είναι επιτυχές, η μεγάλη μπαταρία αποθήκευσης θα κατασκευαστεί το 2020.
Η Toyota αναφέρει ότι χρησιμοποιούνται μπαταρίες “ακόμη και με μειωμένα επίπεδα απόδοσης” μπορούν να “χειριστούν τις προσαρμογές στην παροχή ενέργειας και τη ζήτηση”, επιτρέποντας στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να “διαχειρίζονται τις διακυμάνσεις της συχνότητας και της τάσης στα συστήματα διανομής ενέργειας”.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μπαταριών που χρησιμοποιούνται από το νέο σχέδιο της Toyota θα είναι μονάδες υδριδίου νικελίου-μετάλλου (NIMH), που λαμβάνονται από παλιά υβριδικά αυτοκίνητα όπως το Prius. Αλλά η εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι το “Περίπου το 2030”, θα χρησιμοποιηθούν πολύ πιο εξελιγμένες μπαταρίες λιθίου ιόντων (Li-ion) από μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υβρίδια plug-in.
Το νέο έργο της Toyota ακολουθεί ένα παρόμοιο σχέδιο από τη Nissan, του οποίου το έργο “Second Life” έχει δει παλιές μπαταρίες φύλλων να προσφέρουν εφεδρική δύναμη στο Arena του Άμστερνταμ, το σπίτι του ποδοσφαιρικού συλλόγου AFC Ajax.
Η κοινοπραξία μεταξύ της Toyota και της Chubu Electric Power θα δει επίσης μέταλλα σπάνιων γαιών που συλλέγονται από παλιές μπαταρίες, επιτρέποντας την επαναχρησιμοποίηση αυτών των ακριβών στοιχείων.
Αυτά είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *