Ο Gulf Liveried McLaren Elva αποκάλυψε για το Goodwood Speedweek

Η McLaren Special Operations δημιούργησε μια ξεχωριστή ειδική έκδοση Elva, ακριβώς εγκαίρως για το Goodwood Speedweek. Είναι ζωγραφισμένο σε μια στυλιζαρισμένη έκδοση της φημισμένης κηλίδας πετρελαίου του Κόλπου που φοριέται από το #24 F1 GTR, το οποίο διαδραμάτισε έναν οργανικό ρόλο στη νίκη 1-3-4-5 του McLaren στο 1995 24 ώρες του αγώνα Le Mans.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Ωστόσο, η ζωγραφική ήταν συμβατικό φόρεμα για τα ταχύτερα αυτοκίνητα του McLaren για πολύ περισσότερο από μισό αιώνα. Πίσω στη δεκαετία του 1960, όταν και οι δύο μάρκες έκαναν τα πρώτα τους δοκιμαστικά βήματα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το πετρέλαιο του Κόλπου προσέφερε την επωνυμία για το τρομερό McLaren M8A Can-Am Racer, που κυριάρχησε στη σειρά μεταξύ 1968 και 1971.

Νέα κριτική McLaren Senna 2018

Το πετρέλαιο του Κόλπου χρηματοδότησε επίσης τις αρχικές επιχειρήσεις της McLaren στη Formula One και στο IndyCar, με τους δύο δρομείς να φορούν την ίδια κοίλωμα μεταξύ 1968 και 1973. Σε μια ευχάριστη περίοδο συμμετρίας, η McLaren επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι σημερινοί δρομείς της Formula One θα γεμίσουν και πάλι , με τις δύο μάρκες να ανανεώνουν την συνεργασία τους εγκαίρως για την εποχή του 2021.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι αγοραστές της McLaren θα έχουν τη δυνατότητα να αναθέσει τα αυτοκίνητά τους με το Livery Gulf, μέσω του βραχίονα προσαρμογής της επιχείρησης, McLaren Special Operations. Έχουμε ήδη δει αυτό το σχέδιο σε δράση – η εταιρεία μας έδειξε πρόσφατα τη σειρά της Senna Gtrs, μία από τις οποίες φορούσε τα χρώματα του Κόλπου του F1 GTR.
Οι παραδόσεις των £ 1,4 εκατομμυρίων McLaren Elva πρόκειται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 149 παραδείγματα – και το MSO έχει ήδη συνδυαστεί ξεχωριστές προδιαγραφές για τα πρώτα αυτοκίνητα.
Ο κινητήρας θα λειτουργήσει ως η σταθερή μεταβλητή σε όλη την παραγωγή της ELVA. Πρόκειται για ένα δίδυμο V8 4.0 λίτρων, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με τον κινητήρα που χρησιμοποιείται από το Senna. Ωστόσο, έχει επιπλέον 15bhp, το οποίο ενισχύει την απόδοση σε 804bhp και ροπή 800nm ​​- η οποία είναι αρκετή, λέει η McLaren, για χρόνο μικρότερο των τριών δευτερολέπτων.
Τι κάνεις από το McLaren Elva που έχει δώσει το Κόλπο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *