Οι παραδόσεις SUV του AIWAWS U5 για να ξεκινήσουν τον Αύγουστο

Κινέζος κατασκευαστής EV AIWAYS ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να λαμβάνει εντολές για το U5 SUV στα τέλη Απριλίου με την πρώτη παράδοση που οφείλεται το καλοκαίρι. Ενώ οι πωλήσεις έχουν επιβεβαιωθεί για την Ευρώπη, το εμπορικό σήμα δεν έχει ακόμη πράσινο φως παραγωγής δεξιών μοντέλων οδήγησης.
Οι ακριβείς τιμές θα αποκαλυφθούν αργότερα, αλλά η επιχείρηση δηλώνει ότι μια “μικρή κατάθεση” θα ασφαλίσει μια αγορά για τη διασταύρωση μηδενικών εκπομπών. Οι ευρωπαϊκές εντολές θα ακολουθήσουν την αρχική εκτόξευση του αυτοκινήτου στην Κίνα.

Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να λάβετε το 2022

Όπως και με πολλές άλλες μάρκες αυτοκινήτων, η πανδημία Covid-19 έχει καθυστερήσει την παραγωγή του U5, αλλά η Aiways λέει ότι η κατασκευή έχει ξαναρχίσει στο εργοστάσιο Shangrao. Η παραγωγή για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούλιο.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Μετρώντας μήκους 4.680mm, το U5 είναι περίπου το ίδιο μήκος με τον Jaguar I-PACE. Ωστόσο, στα 1.800 χιλιοστά είναι πολύ ψηλότερο – μετρώντας πολύ πιο στενά σε ένα συμβατικό SUV. Η Aiways ισχυρίζεται ότι ο εσωτερικός χώρος θα είναι γενναιόδωρος. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων πρέπει να επωφεληθούν από μια “σχεδόν απίστευτη” ποσότητα ποδιών και κεφαλής. Μια ηλεκτρονική πίσω πόρτα χρησιμοποιεί πρόσβαση σε μια μπότα 432 λίτρων, η οποία αναπτύσσεται σε 1.555 λίτρα με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα.
Η Aiways ισχυρίζεται ότι το U5 θα προσφέρει πάνω από 250 μίλια κυμαί το εύρος με μία μόνο φόρτιση, ενώ η μπαταρία 63kWh θα μπορεί να φορτιστεί από 30 έως 80 % σε 27 λεπτά. Η ισχύς προέρχεται από έναν μόνο ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει 185bhp και 315nm που οδηγεί τους εμπρός τροχούς. Λόγω της λιγότερο σύνθετης φύσης ενός ηλεκτρικού κινητήρα σε σύγκριση με έναν κινητήρα καύσης – για να μην αναφέρουμε την ελαχιστοποιημένη ζήτηση για φρένα λόγω τεχνολογίας αναγέννησης – η AIWAYS λέει ότι το U5 θα έχει διαστήματα υπηρεσιών 100.000 μιλίων.
12

Το σώμα του U5 είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό αλουμινίου και χάλυβα, το οποίο η Aiways λέει ότι χρησιμοποιεί τόσο ακαμψία όσο και ασφάλεια. Το U5 έχει επιτύχει βαθμολογία ασφαλείας πέντε αστέρων στις κινεζικές δοκιμές σύγκρουσης και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι, μόλις φτάσει στην Ευρώπη, το U5 θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα SUV μεσαίου μεγέθους μία φορά στην αγορά.
Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της άνεσης οδηγού περιλαμβάνουν τη βοήθεια λωρίδας, ένα σύστημα παρακολούθησης κόπωσης αυτοκινήτων, αυτοματοποιημένο χώρο στάθμευσης οχημάτων και βοήθεια κυκλοφορίας. Στο εσωτερικό του, το U5 θα λάβει ένα σύστημα ψυχαγωγίας 12,3 ιντσών, ένα σύνολο ιδιόμορφων δερμάτινων καθισμάτων και ένα “Tri-Fold” ψηφιακό όργανο.

Το U5 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 2019 Geneva Motor Show παράλληλα με το πρώτο supercar της μεθανόλης στον κόσμο στη Γενεύη, δημιούργησε και δημιούργησε συνεργατικά με τον Roland Gumpert. Ονομάζεται Nathalie, χρησιμοποιεί μεθανόλη για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, παρόμοια κατ ‘αρχήν με ένα κύτταρο καυσίμου υδρογόνου. Στη συνέχεια, η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για την οδήγηση τεσσάρων ηλεκτρικών κινητήρων, μέσω δίδυμων κιβωτίων ταχυτήτων δύο ταχυτήτων.
Το Nathalie ισχυρίζεται ότι παράγει μια συνδυασμένη μέγιστη ισχύ εξόδου 793bhp, θα καλύψει το μέγιστο των 745 μιλίων μεταξύ του ανεφοδιασμού, είναι ικανή για 0-60 μίλια / ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα άνω των 190 μίλια / ώρα.
Μόνο 500 μοντέλα της Nathalie θα κατασκευαστούν, με παραδόσεις που ξεκινούν αργότερα φέτος. Η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά ο Gumpert επιβεβαίωσε πέρυσι ότι η Nathalie “θα είναι ακριβή”.
Είσαι εκστατικός για τα Aiways U5 και Nathalie; Ενημερώστε μας τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *