Uncategorized

8.800 οδηγοί σε δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου με 12 πόντους

Περίπου 8.800 οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διατηρήσει τις άδειες οδήγησης τους, παρά το γεγονός ότι έχουν συγκεντρώσει 12 ή περισσότερα σημεία ποινής – αρκετά για να απαιτήσουν αυτόματη απαγόρευση.
Σύμφωνα με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές, οι οδηγοί που παραδίδονται 12 ή περισσότερα σημεία – είτε για σοβαρά αδικήματα όπως η οδήγηση ποτών, είτε μετά από να «καταργήσουν» το σύνολο μέσω μιας σειράς άλλων αδικημάτων – λαμβάνουν μια αυτόματη απαγόρευση για έξι μήνες και δύο χρόνια. Το ακριβές μήκος της απαγόρευσης εξαρτάται από τον αριθμό των προηγούμενων αποκλεισμών που είχε ο οδηγός.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Ωστόσο, τα δεδομένα DVLA που αποκτήθηκαν μέσω της αίτησης της ελευθερίας της πληροφόρησης από την IAM Roadsmart δείχνουν ότι υπάρχουν σήμερα 8.800 αυτοκινητιστές που κατέχουν τόσο έγκυρη άδεια όσο και 12 ή περισσότερα σημεία ποινής.
Όταν η Auto Express ανέφερε προηγούμενα στοιχεία πέρυσι, η DVLA επεσήμανε ότι τα δικαστήρια μπορούν να επιτρέψουν στους οδηγούς με 12 ή περισσότερα σημεία να διατηρήσουν την άδεια “όπου θεωρείται ότι ο αποκλεισμός θα προκαλούσε εξαιρετικές δυσκολίες”.
Από τότε, όμως, το Συμβούλιο Καταδίκης για την Αγγλία και την Ουαλία έχει σκληρύνει τις συμβουλές που δόθηκαν στους δικαστές σχετικά με την εξαιρετική ρήτρα δυσκολίας, αποφασίζοντας ότι η απώλεια απασχόλησης θα είναι μια “αναπόφευκτη συνέπεια” μιας απαγόρευσης οδήγησης για πολλούς παραβάτες και δεν πρέπει να γίνει αυτόματα αποδεκτή Ως δικαιολογία

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *