Οι ανησυχίες, καθώς η αύξηση των συνδεδεμένων οχημάτων αντιστοιχεί σε απότομη ώθηση στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε συνδεδεμένα οχήματα αυξήθηκαν κατά 700 % μεταξύ του 2010 καθώς και του 2019, σύμφωνα με νέα ανάλυση, προτρέποντας τους επαγγελματίες να προειδοποιήσουν ότι οι αυτοκινητιστές πρέπει να αφαιρέσουν όλα τα προσωπικά δεδομένα από τα οχήματά τους πριν τα πουλήσουν.
Περίπου το 67 % των νέων οχημάτων που είναι εγγεγραμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «συνδεδεμένα», υποδεικνύοντας ότι μεταδίδουν δεδομένα στον κατασκευαστή τους μέσω του Διαδικτύου. Μέχρι το 2026, πιστεύεται ότι κάθε νέο όχημα θα συνδεθεί, σύμφωνα με την ερευνητική μελέτη της Site Comparison Site USWITCH.

Πώς να αποφύγετε κλοπή οχημάτων χωρίς κλειδί

Η αύξηση 700 % των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε συνδεδεμένα οχήματα παρουσιάζεται από δεδομένα από την εταιρεία ασφαλείας προς τα πάνω. Στην πολλή πρόσφατη έκθεση σχετικά με το θέμα, η επιχείρηση ανέλυσε 367 παγκόσμια περιστατικά παραβίασης δεδομένων μεταξύ του 2010 καθώς και το 2019, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, 155 από τα οποία πήραν μόνο το 2019 – αύξηση 99 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Ένα περιστατικό τον Οκτώβριο του 2019 είδε μια έξυπνη εφαρμογή τηλεφώνου Mercedes που οι οδηγοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να βρουν καθώς και να ξεκλειδώσουν τα οχήματά τους έδειξαν συχνά λογαριασμούς άλλων ανθρώπων καθώς και πληροφορίες αυτοκινήτων. Τον προηγούμενο μήνα, οι κλέφτες πιάστηκαν στο Cam κλέβοντας ένα Tesla σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα hack entry χωρίς κλειδί. Ο Ιούλιος 2019 είδε μια υποβληθείσα βάση δεδομένων στο Honda, επιτρέποντας σε οποιοδήποτε άτομο να δει ποιο από τα συστήματά του είχε ευπάθειες ασφαλείας, διατρέχει τον κίνδυνο 134 εκατομμυρίων σειρών δεδομένων των εργαζομένων.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *